21 Mayıs 2011 Cumartesi

KIRŞEHİR SPOR

Takimimiz 1984 yilinda Gölhisarspor adiyla kuruldu. Daha sonra Petlas bünyesine giren kulübümüzün adi Gölhisar Petlasspor oldu.

1997 yilinda Petlas'in Kombassan Holding'e satilmasiyla kulüp Kirsehir Petlasspor adini aldi.

Kirsehir'i temsil etmek üzere Konya'da yapilan 3. Türkiye Ligi terfi müsabakalarina katildi. Turnuvada birinci olan takimimiz Profesyonel Türkiye 3. Futbol Ligine yükseldi.

1999 2000 sezonunda ilk yili olmasina ragmen ligi 5. Sirada tamamladi.

2000/2001 futbol sezonunda ilk devrenin sonunda takim, Kirsehir'e devredildi. Takimimiz sezonu 7. Sirada tamamladi.

Yeni yapilanma içerisine giren takimimiz haziran ayinda yapilan olaganüstü genel kurul toplantisinda takimin ismi "Yeni KIRSEHIRSPOR" renkleri de klasik Kirsehirspor renkleri olan "Yesil Beyaz" olarak degistirildi.

Yeni Kirsehirspor'un yönetimine Kirsehir Belediye Baskan Yardimcisi Kürsat Kodaz baskanliginda bir ekip getirildi. Bu ekibin olusturdugu takim 2001/2002 futbol sezonunda 3. futbol ligi 3. grubunda mücadele etti. Lige 2. lige çikma parolasi ile baslayan takim, sezonu orta siralarda tamamlayabildi.

Daha sonra yesil beyazli ekibimiz 2002/2003 sezonunda Türkiye 3. Futbol Ligi 2. Grubunda mücadele etti. Takimimiz bu grupta bir çok güçlü ekibi saf disi birakarak sezonu sampiyon olarak tamamladi ve 2. Lig B. Kategorisine yükseldi.

2003/2004 futbol sezonunda 2. Lig B. Kategorisi B Grubunda mücadele eden Kirsehirspor, sezonun büyük bir bölümünde sampiyonlugun en güçlü adayi olarak kendini gösterdi. Buna karsin sezonun sonlarina dogru takimin en önemli destekçisi konumundaki belediye yönetiminin yerel seçimlerin ardindan degismesiyle birlikte resmi olmasa da Kirsehirspor yönetimi de degisti. Bu degisiklik takimin basarisini engelledi ve Kirsehirspor ligi zirve yarisinin uzaginda tamamladi.

2004/2005 futbol sezonuna yine sampiyonluk parolasiyla giren Kirsehirspor yönetimi Belediye Meclisi Üyesi Berat Biçakçi baskanliginda olusturuldu. Yönetimin tecrübesizligi ile Kirsehirspor bu sezonu büyük bir borç batagina itilerek orta siralarda tamamladi.

2005/2006 futbol sezonu için olusturulan Ekrem Öztürk baskanligindaki yönetim, ancak bir ay kadar yönetimde kaldi. Destek alamadiklarini ve önceki yönetimin biraktigi yüklü miktardaki borcu neden olarak gösteren Ekrem Öztürk ve bir kaç arkadasi yönetim kurulundan istifa etti. Bu istifanin ardindan Belediye Baskani'nin istegi üzerine kulüp baskanligina Recep Sanal atandi.

Yeni olusturulan yönetim bir önceki yönetimin hatalarini tekrarlamaya basladi. Tecrübeden yoksun bir sekilde bilinçsizce yapilan transferler ve teknik direktör seçimindeki hatalar Kirsehirspor'u sikintilara soktu. Yapilan uyari ve elestirileri dikkate almayan Kirsehirspor yönetimi belediye baskanina yakin bir kaç kisinin kuklasi gibi hareket etti. Sonuçta Kirsehirspor bu sezonu Aksaray'da oynanan olayli maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak son anda ligde kalarak tamamladi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder